Eerste stapjes

Eerste stapjes. Vallen en opstaan. Leren van het vallen en leren opstaan.

Vier jaar geleden ben ik gestart met het bloggen van mijn onderwijs ervaringen en gedachten op jvremoortere.wordpress.com.

Karin Winters heeft me daar een beetje toe aangezet en ik moet zeggen dat het mij geholpen heeft in het ontwikkelen van een visie op onderwijs. Het heeft me in contact gebracht met veel #onderwijsvrienden via de sociale media als Twitter en Facebook. Gelukkig ook in real life via Edcamp, MeetUps en natuurlijk The Crowd.

Inmiddels sta ik volop in de leerstand en moet ik mezelf misschien wel regelmatig remmen om op adem te komen en wat ik bijgeleerd heb te bestendigen in mijn onderwijspraktijk.

Delen is vermenigvuldigen

Iets wat ik van nature de afgelopen jaren steeds heb gedaan is het delen van mijn kennis, ervaringen, inzichten, gelezen boeken e.d. Niet in de vorm van absolute waarheid, wel vanuit wat het met mij gedaan heeft, wat ik waarneem bij leerlingen & mezelf, en hoe het zou kunnen werken. Vanuit die openheid leer ik zelf ook iedere keer weer door het gesprek dat daarop volgt.

Omdat wat structureler te kunnen gaan doen, heb ik besloten om daar tijd en ruimte in mijn agenda voor vrij te maken. Ofwel: mijn lesgevende aanstelling op het Ashram College in Alphen aan den Rijn is wat afgenomen. Daar is bij gekomen: een inschrijving in de KvK!

Met deze combinatie krijg ik het beste van twee werelden: heerlijk wiskunde les blijven geven aan onderbouw leerlingen en inspirerend collega’s helpen en begeleiden in het ontwikkelen van docentvaardigheden.

Ook deze nieuwe stap is weer een eerste.

Eerste stapjes

Eén gedachte over “Eerste stapjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven